De meesten hebben er over gehoord: de ‘cloud’ trend zet door in de computer wereld. Cloud heeft vele voordelen en nu wordt er een nieuw systeem gelanceerd, speciaal voor het detailhandels filiaalbedrijf. Real-time en goedkoper. Het brandnieuwe systeem voor warenhuis en kassa’s, dat ook randapparatuur kan aansturen en doorwerkt als het Internet dat niet doet, komt uit Breda.

Wat is eigenlijk een cloud systeem?

In de cloud zijn alle gegevens beschikbaar via het Internet. De server is “virtueel”: In werkelijkheid zijn er meerdere servers die tegelijk de aanvragen van gebruikers kunnen beantwoorden. Als er één van die servers uit zou vallen, zijn anderen dus al in bedrijf. De cloudservers staan in mega datacentrums verspreid over de wereld. Zo heeft Microsoft flink geïnvesteerd in 3 grote datacenters, het grootste Europese centrum staat in Dublin.

De tijd van het ophalen van gegevens uit de filialen is voorbij. Informatie is direct, altijd en overal beschikbaar. Een eigen server is hiervoor niet nodig. Bovendien kan de kassa na winkelsluiting uit en dat is beter voor het milieu.

Er bestonden al online systemen, maar die hadden vaak verschillende problemen. Zonder Internetverbinding geen verkopen? Onacceptabel… EfficientRetail is niet gebaseerd op een bestaand, ouder product, maar is helemaal vanaf de start op de nieuwste technologieën gebouwd. Het kan door de gebruiker zelf geïnstalleerd worden.

De voordelen van EfficientRetail zijn:

  • Eenvoudig (zelf) installeren
  • Uitgebreide functionaliteit: kassa’s, voorraadbeheer, webshop, analyses, internet toegang en nog veel meer
  • Alle gegevens altijd up-to-date (…en het systeem zelf ook)
  • Cloud-server: geen investering of afschrijvingskosten(!)
  • Uw netwerk van kassa’s bewaakt door eMolta
  • Werkt ook als het Internet dat niet doet
  • Aansturing echte kassabonprinter, kassalade, barcode scanner etc.